« prva  « nazaj  4 5 6 [7] 8  naprej »  zadnja »
Vseh člankov v kategoriji Ezoterika: 77
Žaba - Totemske živali

Žaba - Totemske živali

12.05.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Za sprožitev globokih preobrazb, ki se dogajajo s pomočjo vode in/ali zvoka se šamani povežejo z živahno energijo žab. Ker so dvoživke, se nadvse dobro znajdejo na kopnem in v vodi.

Vzhodna in zahodna ezoterika

Vzhodna in zahodna ezoterika

12.05.2006 | Avtor: Tadej Pretner

Sam izraz ezoterika izhaja iz grške besede esoterikos, ki pomeni notranji, oziroma namenjen le nekaterim. Po eni strani gre namreč za odkrivanje notranjega bistva človeka, narave stvarstva in Boga, po drugi strani pa tovrstna znanja v osnovi niso bila namenjena množicam, ampak le izbrancem.

Lastovka - Totemske živali

Lastovka - Totemske živali

16.07.2017 | Avtor: Marjetka Jeršek

Vsi poznamo pregovor, da prva lastovka še ne prinese pomladi. Jo torej prinese druga? Saj vendar ne letajo same naokrog.
Ko se te ljubke ptice povrnejo na kraj svojega gnezdenja, se narava zdrami iz svinčenega zimskega sna.

Duhovitost in poduhovljenost

Duhovitost in poduhovljenost

12.04.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Nesluten razmah tako imenovane novodobne duhovnosti v zadnjih desetih letih je prinesel številne spremembe na bolje. Energija pozornosti se je z materialne plati prelila tudi v duhovnost.

Sanje - vrata v nezavedno

Sanje - vrata v nezavedno

02.08.2017 | Avtor: Tadej Pretner

Da je vsebina sanj zrcalna slika tistega, kar se dogaja v človekovem individualnem in kolektivnem nezavednem (neke vrste skupna podzavest človeštva), je bilo znano mnogim starim civilizacijam; sanjske knjige so poznali v zelo različnih obdobjih in kulturnih okoljih.

Vsi odgovori in rešitve se skrivajo v vas

Vsi odgovori in rešitve se skrivajo v vas

12.03.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Vilinski simbol - ključi energij so univerzalno orodje, s katerim privabite v življenje in vase vse, kar hočete imeti ali doživeti.
Ste že slišali, da uporabljamo zgolj tri odstotke svojih možganov in ste se kdaj vprašali, kakšno bi bilo videti vaše življenje, če bi lahko prebudili še preostalih sedemindevetdeset?

Strah

Strah

10.08.2016 | Avtor: Tadej Pretner

Različne vrste strahov, prav tako kot npr. jeza, sovraštvo in skrbi, preprečujejo naravno stanje dobrega počutja in duhovni razvoj, saj v telesu ustvarjajo napetosti, ovirajo logično razmišljanje, kot tudi povezavo z osnovnim hotenjem duše. Osnovna kvaliteta strahu je krčenje, s tem pa je preprečen naravni pretok energije v telesu.

Zaznavanje energij brez ezoteričnih pripomočkov

Zaznavanje energij brez ezoteričnih pripomočkov

24.01.2012 | Avtor: Tadej Pretner

Nekateri ljudje imajo občutek, da subtilne energije nanje ne delujejo in so prepričani, da jih brez ustreznih pripomočkov nikoli ne bodo mogli zaznati. Vendar temu ni tako. Energijske anomalije prav v vsakem človeku povzročijo spremembo spina elektronov v atomih, gradnikih celic, le da nekateri te spremembe ozavestijo, drugi pa ne.

Izzivi notranjega raziskovalca

Izzivi notranjega raziskovalca

24.10.2015 | Avtor: Marjetka Jeršek

Nekega jutra se prebudimo, odpremo oči in z grozo ugotovimo, da je vse isto, enako, dolgočasno, izžeto, prežvečeno, rutinsko. Spimo v isti postelji, v isti sobi, se zbujamo ob isti uri in gremo v isto službo po vedno isti poti.

Medsebojna povezanost

Medsebojna povezanost

20.06.2017 | Avtor: Tadej Pretner

Energijske povezave, ki jih odkriva znanost, so po eni strani zastrašujoče, a nam vendarle potrjujejo pravilnost poti ozaveščanja in nesmiselnost skrivanja za nekim namišljenim svetom, v katerem imamo navidez vse pod nadzorom, otepamo pa se spoznanj, ki bi nam takšna iluzorna prepričanja lahko omajala.

« prva  « nazaj  4 5 6 [7] 8  naprej »  zadnja »
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Človek je kot roman: do zadnje strani ne veš kako se bo roman končal. V nasprotnem primeru ga sploh ne bi bilo vredno prebrati.

Jevgenij Zamjatin