« prva  « nazaj  5 6 7 [8] 9 10 11   naprej »  zadnja »
Vseh člankov v kategoriji Osebnostna rast: 167
Trpljenje

Trpljenje

06.08.2011 | Avtor: dr. Jože Ramovš

Bolečina je delež vsega živega, človekov neločljivi spremljevalec pa je tudi trpljenje. Antropohigiena torej nikakor ne sme mimo vprašanja o smislu bolečine in trpljenja.

Bolečina je predirljiv alarm, da je s telesom ali z duševnostjo nekaj narobe. Vedno je nezaželena in neprijetna, kakor je vsak alarm. Vsaka bolečina pa vsebuje tudi energetski naboj za reševanje iz zagate. Bolečina je torej nujno potreben naravni mehanizem za preživetje človeka ali živali.


Sloga

Sloga

17.09.2017 | Avtor: dr. Jože Ramovš

Sloga izvira predvsem iz zavestnega medsebojnega dopolnjevanja in iz ustvarjalnega preseganja spornih razlik, zgnetena pa je iz testa človeške zrelosti, solidarnosti in dobrote. Sloga tudi ni zunanja medsebojna odvisnost ali korist; dva gangsterja sta na videz zelo složna pri ropu, toda "barabe se spro na dveh točkah: za večji delež, ko si delijo plen, in ko drug drugega tlačijo v govno, da bi oprali sebe, ko so v škripcih", rad poudari psihiater Jakopič. Prav tako sloga ni navidezen pokopališki mir v družbenem sožitju pod prisilo političnega "bratstva" ali enotnost mase ljudi, ki so omamljeni z isto idejo.Predstavitev knjige: Samoregulacija in učenje

Predstavitev knjige: Samoregulacija in učenje

30.07.2011 | Avtor: Julia Doria

Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
Spretnosti regulacije ali pomanjkanje le-teh so vir zaznavanja osebnega delovanja,
ki izhaja iz zavedanja samega sebe.


Samopodoba in samospoštovanje v naših odnosih

Samopodoba in samospoštovanje v naših odnosih

04.08.2017 | Avtor: Melita Kramar

Ste se kdaj vprašali »Kdo in kakšen/a sem jaz?«? Kako bi se opisali nekomu, ki vas ne vidi in vas ne pozna? Kaj bi povedali o sebi, kakšni ste? O samopodobi in temah, ki se okoli nje vrtijo, vse več govorimo, saj ne vpliva in govori le o odnosu do nas samih, temveč tudi posega v naše življenje zunaj nas. Samopodoba vpliva na našo držo, vedenje, nastop v odnosih z drugimi, kakor tudi na odnos drugih oseb do nas. Moč samopodobe je obsežna in lahko rečemo, da se dotakne vseh aspektov našega življenja.


Bachove kapljice odpravijo strah, jezo, žalost, obup

Bachove kapljice odpravijo strah, jezo, žalost, obup

26.07.2011 | Avtor: Irena Roglič Kononenko

Ko smo žalostni, obupani, prestrašeni ali jezni, obstaja preprosta, učinkovita in neškodljiva pomoč. Vse več ljudi spoznava učinkovitost Bachovih kapljic - naravnega zdravila brez stranskih učinkov.
Bachova cvetna terapija je metoda pomoči, ki z esencami cvetov rož, grmovja in dreves zdravi naša čustva.

Jok

Jok

02.08.2011 | Avtor: dr. Jože Ramovš

Vsi smo izpostavljeni miselnosti, da bi morali biti vedno zadovoljni, srečni, lepi, mladi, bogati, zdravi, uspešni, ugledni, da bi morali samo uživati, živeti v blaginji, obilju ... Vse, kar je temu nasprotno, je kakor sramotno. Žalost in jok seveda tudi. Te splošne miselnosti se ne zavedamo jasno in tudi vgnezdi se predvsem v našo podzavest. Navzven jo izdajajo naša dejanja.


Celostno zajemanje sveta

Celostno zajemanje sveta

17.07.2014 | Avtor: dr. Jože Urbanija

Celostno zajemanje sveta je možno edino, če izhaja iz ljubezni. Ljubezen združuje, ljubezen povezuje, medtem ko sovraštvo, strah, zamere delijo, ločujejo. Zato si je vedno potrebno prizadevati za ljubezen. Celostno zajemanje sveta je brez nje nemogoče. Če pa ni celostnega zajemanja sveta, potem je podoba sveta izkrivljena, popačena.


Vsak dosežek se prične v zavesti

Vsak dosežek se prične v zavesti

03.05.2017 | Avtor: Orison Swett Marden

Vsa skrivnost osebnostne rasti in razvoja je zaklenjena v naši zavesti, kajti to so vrata do življenja samega. Vsaka izkušnja, pa naj bo radostna ali boleča; v zdravju ali bolezni; uspešna ali neuspešna, mora priti skozi našo zavest. Naša zavest je del naše kreativne moči; tako prestavi mentaliteto v stanje, ki privlači sebi sorodno, tisto, kar je njej enako. Zavest pomanjkanja ne more izkazati premoženja.

Psihologija čustev, 2. del.

Psihologija čustev, 2. del.

11.08.2017 | Avtor: William Walker Atkinson

Stanje uma, ki je poznano kot »odkrivanje napak«, je naslednje čustvo, ki se povečuje z izvajanjem. Najprej se najde napaka pri tej stvari, nato pri tisti, a končno vsepovsod. Oseba postane kronični »sitnež« – breme prijateljem in sorodnikom ter nekdo, ki se ga vsi ostali izogibajo ...

Anton Trstenjak o starosti in sožitju generacij - Med ljudmi: pet poglavij iz psihologije človeških odnosov

Anton Trstenjak o starosti in sožitju generacij - Med ljudmi: pet poglavij iz psihologije človeških odnosov

26.06.2011 | Avtor: Julia Doria

Čim starejši je človek, tem bolj se čuti porinjenega na stranski tir: priznati mora vodstvo ljudem, ki jih je do nedavna imel še za nezrele in otročje. Mladi naj se ne čudijo, če stari v »novih časih« in »novih ljudeh« vidijo »vse slabše«, kot je bilo nekoč. Novi čas jim je »nevaren«, »neizobražen«, »pokvarjen«. »Kam plovemo?« Mladi svet naj se zaveda, da bo čez kakih trideset let sam prav tako gledal na rod, ki je sedaj še v zibelki.

« prva  « nazaj  5 6 7 [8] 9 10 11   naprej »  zadnja »
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če ne uspeš prvič, poskušaj in poskušaj znova.

(William Edward Hickson)