« prva  « nazaj  3 4 5 [6] 7 8 9  naprej »  zadnja »
Vseh člankov avtorja Matevž Likar: 83
Čopaste lilije

Čopaste lilije

08.02.2013 | Avtor: Matevž Likar

Če iščete rastlino, ki bo poleti na vaš vrt prinesla nekaj eksotičnosti, pri čemer pa nimate dovolj prostora za velike bananovce in podobne eksote, so za vas prava izbira čopaste lilije (Eucomis). Čopaste lilije so dobile ime po svojih zanimivih socvetjih, ki nekoliko spominjajo na ananas, zaradi česar jih v nekaterih tujih jezikih označujejo tudi z imenom ananasaste lilije.

Dišave Sredozemlja

Dišave Sredozemlja

03.08.2011 | Avtor: Matevž Likar

Spomini na prijeten dopust ob Sredozemlju ali samo sanjarjenje o njem, so odlična osnova za vnos nekaj sredozemskega pridiha tudi na vaš vrt.

Zimski okras vrta

Zimski okras vrta

21.11.2018 | Avtor: Matevž Likar

Čeprav se dnevi krajšajo in napovedujejo zimski počitek, ni potrebno, da povsem pozabimo na vrt. Posamezne dele vrta lahko z nekaj truda spremenimo v zanimive kotičke, ki bodo privlačili poglede vse do marca.

Spomladanske čebulnice

Spomladanske čebulnice

18.03.2022 | Avtor: Matevž Likar

Kljub vsakoletnemu sajenju spomladanskih čebulnic, me vsako jesen vedno znova prime neznansko navdušenje nad temi cvetočimi paketki. Verjetno je vsaj delno za to kriva velika izbira čebulnice, ki je na voljo v trgovinah in katalogih. V njih lahko najdemo različne botanične vrste, priljubljene klasike in razburljive nove sorte.

Kaktus dalije

Kaktus dalije

23.09.2009 | Avtor: Matevž Likar

Med dalije z najbolj dramatičnimi cvetovi spadajo vsekakor skupini kaktus in polkaktus. Zanje je značilno, da imajo cvetove s cvetnimi listi, ki se zvijejo v cevasto strukturo. Pri skupini kaktus je cev dolga več kot polovico dolžine cvetnega lista, s čimer dobijo cvetovi bodičasto obliko.

Knjiga: Otroci in vrt

Knjiga: Otroci in vrt

23.09.2009 | Avtor: Matevž Likar

Knjiga Otroci in vrt je polna ustvarjalnih idej, ki bodo otrokom pomagale pri spoznavanju narave okrog sebe.

Gnojenje rastline

Gnojenje rastline

05.08.2009 | Avtor: Matevž Likar

Vsak se občasno vpraša, kaj vsebuje hrana, ki jo kupi v trgovini. Koliko je v njej soli, kalorij, itd.? Kaj pa hrana za rastline? Ste se že kdaj pozanimali, kaj vsebujejo gnojila?

Vrt za živali

Vrt za živali

08.07.2009 | Avtor: Matevž Likar

Namesto kultivarjev s polnimi cvetovi izberite raje rastline z enostavnimi cvetovi. Takšni kultivarji še vedno tvorijo nektar, ki privablja čebele in metulje, zaradi manj številnih cvetnih listov pa je ta tudi lažje dosegljiv žuželkam. Dodaten plus pa so plodovi, ki bodo zrasli na rastlinah z enostavnimi cvetovi.

Lilijevka (rdeči hrošč lilij)

Lilijevka (rdeči hrošč lilij)

10.06.2009 | Avtor: Matevž Likar

Živahno rdeč trup in črne noge ter glava so prepoznavni znak lilijevke (Lilioceris lilii). Kljub sorazmerno prikupni podobi pa je hrošč sovražnik številka ena vseh ljubiteljev lilij. Odrasle živali in njihove ličinke lahko v le nekaj dneh povsem opustošijo nasade lilij.

Mak

Mak

13.05.2009 | Avtor: Matevž Likar

Če želite dodati svojemu vrtu nekaj glamuroznih cvetov, nikakor ni potrebno kupovati dragih rastlin. Vse kar potrebujete so semena makov. Družina makov je zelo široka in obsega rastline, ki rastejo od Kalifornije pa vse do Tibeta, zaradi česar lahko najdemo primerno rastlino za skoraj vsak vrt.

« prva  « nazaj  3 4 5 [6] 7 8 9  naprej »  zadnja »
Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ena sama napaka zahteva sedem popravkov.

(Albert Einstein)