Vseh člankov avtorja Nara Petrovič: 29
Diafragma - zapostavljena mišica

Diafragma - zapostavljena mišica

05.08.2009 | Avtor: Nara Petrovič

Diafragma in pljuča so kot mišica in sklep - le skupaj tvorita celoto. Pljuča brez trebušne prepone so kot prezračevalne cevi brez ventilatorja, prepona brez pljuč pa je kot ventilator brez cevi.

Razstrupljanje telesa s sončničnim oljem

Razstrupljanje telesa s sončničnim oljem

29.01.2017 | Avtor: Nara Petrovič

Presenetljivo je, da ta zelo preprosta biološka metoda zdravljenja odpravi široko paleto simptomov brez stranskih učinkov. Z njo je možno pozdraviti ali odpraviti mnoga bolezenska stanja, pri katerih bi bila običajno potrebna operacija ali pa močni antibiotiki, ki imajo pogosto precejšnje stranske učinke.

Numerologija glasu

Numerologija glasu

07.09.2016 | Avtor: Nara Petrovič

Pri numerologiji me je vedno motila nedoslednost, ki mi je ni znal pojasniti noben numerolog, nobena knjiga, nobena spletna stran. Kaj je temeljno merilo izračuna numerološke vrednosti imena: izgovarjava ali zapis? V slovenščini je odgovor preprost, saj med obojim ni večjih razlik, v mnogih drugih jezikih pa trčimo ob kup težav, posebej v angleščini.

Etični razlogi za vegetarijanstvo

Etični razlogi za vegetarijanstvo

04.02.2021 | Avtor: Nara Petrovič

Pomen pisanja in govorjenja o vegetarijanstvu je to, da se ljudje odprejo notranjemu glasu telesa, občutkov in seveda vesti, ter naredijo, kakor jim ti glasovi velevajo. Sam sem zagovornik izhajanja iz sebe, ne pa iz pritiska okolice - odločite se za vegetarijanstvo na podlagi argumentov, ki vas dejansko prepričajo, pri tem pa ohranite (oz. povečajte) dobro zdravje in počutje.

Ingver - zdravilo, začimba ali zelenjava?

Ingver - zdravilo, začimba ali zelenjava?

28.06.2022 | Avtor: Nara Petrovič

Ingver je ena tistih rastlin, ki zaradi izjemnih prehrambnih in zdravstvenih lastnosti vzbuja velik interes tako pri zagovornikih alternativnega naravnega zdravljenja kot pri klasičnih zdravnikih. Raziskave o njem spodbuja tudi vedno večja uporaba ingverja po vsem svetu, predvsem po zaslugi širjenja vplivov vzhodnjaških zdravilnih metod in kulinarike.

Danes mi besede ne tečejo

Danes mi besede ne tečejo

12.05.2008 | Avtor: Nara Petrovič

Danes mi besede ne tečejo.
Ni strmca
in potok idej stoji.

Samskrtam vadati va? - Dnevnik iz Bangaloreja

Samskrtam vadati va? - Dnevnik iz Bangaloreja

12.05.2008 | Avtor: | Nara Petrovič

Bangalore je najsodobnejše, najrazvitejše indijsko mesto, razmeroma čisto, urejeno, nehrupno. Za razliko od drugih velikih mest v Indiji, ki so nagnetena do nezavesti, Bangalore kljub gneči diha. To se še najbolj čuti v bogatejših četrtih, kakršna je Giri-nagar. Tu ljudje vadijo jogo, igrajo badminton, tenis, nogomet, hodijo na jutranje sprehode, golf ali jahanje ...

Proč s kuhinjsko mizo

Proč s kuhinjsko mizo

12.04.2008 | Avtor: Nara Petrovič

Vsi govorijo o naravnem, pravilnem, najboljšem, seči pa znajo le do tega, kaj damo vase, ne pa tudi do tega, kako to damo vase. Bolj ezoterični misleci sicer pišejo tudi o vitalnosti hrane, o vplivu barv, o energijah v kuhinji, jedilnici, dnevni sobi, spalnici, pohištvu, jedilnem priboru; marsikje zasledimo nasvete o primernem ambientu v jedilnici, škodljivosti obedovanja stoje, med gledanjem televizije, hojo ali vožnjo avtomobila, nikjer pa še nisem zasledil, da bi kdo od gorečih zagovornikov naravnega začel pri najbolj temeljnem za naravno obedovanje -- telesnem položaju, ki ga običajno zavzamemo pri tem opravilu.

Življenje? Ne, sedenje!

Življenje? Ne, sedenje!

26.08.2022 | Avtor: Nara Petrovič

Naš štirinožni "prijatelj" > Danes so variacije sedečega položaja tako rekoč povsem pregnale druge drže iz našega življenja. Namesto, da bi se med delom usedli, da si malo spočijemo, se moramo vstati, da se za nekaj minut sprehodimo.

So zobne paste s fluorom nevarne?

So zobne paste s fluorom nevarne?

23.07.2017 | Avtor: Nara Petrovič

Zdravje zob je odvisno od številnih dejavnikov. Eden najpomembnejših je prehrana. Če vnašamo v telo veliko bele moke, rafiniranega sladkorja, mesnih, jajčnih in mlečnih beljakovin, zdravil, če jemo prepogosto in živila nepravilno kombiniramo, se organizem "zakisa", ker ima premalo ključnih bazičnih snovi, zlasti kalcija, kalija in magnezija.

Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Skoraj vsi izjemni dosežki so bili doseženi potem, ko je že bilo "povsem" dokazano, da jih je nemogoče izvesti.

(Orison Swett Marden)