« prva  « nazaj  4 5 6 [7] 8 9 10   naprej »  zadnja »
Vseh člankov v kategoriji Prehrana & recepti: 132
Preprosta zeljna juha

Preprosta zeljna juha

11.01.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Krompir in jušno osnovo stresite v posodo in kuhajte na visoki temperaturi. Pustite da zavre ...

Pražena paradižnikova juha

Pražena paradižnikova juha

29.07.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

V posodi segrejte olivno olje ter dodajte semena kumine in pražite 2 minuti. Dodajte paradižnik, česen in jušno osnovo ...

Božični mafini

Božični mafini

25.12.2020 | Avtor: | Več avtorjev, povzetek: Kresnik

V skledi zmešamo moko s sladkorjem in na sredini naredimo luknjo. Posebej zmešamo olje, mleko in jajce ter vse skupaj počasi prelijemo v posodo z moko. Nežno premešamo.

Kremasta juha iz korenja in koriandra

Kremasta juha iz korenja in koriandra

22.11.2011 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Segrejte olje v veliko (globjo)ponev ter dodajte narezano čebulo in korenje. Dušite 3-4 minute, toliko da se počasi zelenjava zmehča ...

Bučna pita

Bučna pita

12.11.2018 | Avtor: | Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Pečico segrejte na 180°. Uporabite že pripravljeno, v trgovini kupljeno testo za pito (23 cm v diagonali ter 4 cm globoko). Za pripravo nadeva najprej dušite bučke, nato pa jih položite na kuhinjsko sito ter rahlo iztisnite vodo. Naredite bučni pire. V veliki skledi rahlo umešajte jajci z rumenjakom ...

Pita z mandljevim nadevom in slivami

Pita z mandljevim nadevom in slivami

14.02.2014 | Avtor: Živa Viviana Doria

Preprosta sadna pita, ki se odlično obnese v domači kuhinji, na zabavah in piknikih. Težko se je upreti novemu kosu slastnega peciva ...

Osvežilni napitek iz kefirja in citrusov

Osvežilni napitek iz kefirja in citrusov

02.05.2011 | Avtor: Merlisa Szwillus

Osvežilni napitek iz kefirja in citrusov – pravi napitek za duhovno moč. Kefir, pomarančni in limetin sok zmešamo v visokem mešalniku skupaj z lecitinom in dvema tretjinama medu. Po potrebi dodamo preostali med. kefir iz citrusov nalijemo v dva kozarca in potresemo z vanilijo.
Zeleni šparglji s kozjim sirom in krešo

Zeleni šparglji s kozjim sirom in krešo

14.04.2020 | Avtor: Susanne Bodensteiner

Šparglje operemo, osušimo in spodnjo tretjino stebla olupimo. Olesenele konce odrežemo.
Za pomako gladko zmešamo kozji sirček z jogurtom. S škarjami odrežemo krešo in jo zmešamo z limonino lupinico. Začinimo s soljo in poprom.

O kruhu

O kruhu

01.12.2017 | Avtor: Dušica Kunaver

V naši deželi je kruh vedno bil svetinja, V revščini, ki jo je naša vas preživljala dolga stoletja, je kruh našemu človeku pomenil isto kot življenje. Koliko se je moral truditi, da je prišel do kruha – do možnosti preživetja in da je spravil še svojega otroka do kruha, saj vendar ni vseeno, kdo mu kruh reže – kdo je njegov gospodar.


Zeliščna sol

Zeliščna sol

06.02.2011 | Avtor: Dario Cortese

Zeliščno sol lahko pripravimo s katerim koli samoniklim ali gojenim zeliščem ali njihovo mešanico, vendar je še posebno okusna s kraškim šetrajem.


« prva  « nazaj  4 5 6 [7] 8 9 10   naprej »  zadnja »
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Skupinica petih nezemljančkov iz Jupitrove lune Evropa bo najmlajše popeljala po prostranih širjavah Mlečne ceste, njihova zvezdna ladja pa jim bo pripovedovala zanimivosti o planetih in njihovih lunah.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pomembno je, da otroci berejo najrazličnejše knjige, da odkrivajo svoja čustva in čustva drugih ljudi. Gre ze neizmeren vir izobrazbe in kulture.

Quentin Blake