« prva  « nazaj  9 10 11 [12] 13 14  naprej »  zadnja »
Vseh člankov v kategoriji Prehrana & recepti: 132
Priprava popolne skodelice čaja

Priprava popolne skodelice čaja

21.01.2017 | Avtor: Igor Jan

Ni pomembno, kako drag je čaj, ki ga kupite, če ga pripravite na napačen način ... To je lekcija, ki se je mnogi začetniki naučijo po težji poti, torej s slabo izkušnjo. Večina ljudi, ki pravi "ne maram okusa", se je srečala z nepravilno pripravljenim čajem.

Pšenično meso - sejtan

Pšenično meso - sejtan

12.04.2007 | Avtor: Ica Krebar

Sejtan lahko pripravimo na dva načina: Polnovredno pšenično moko pomešamo z vodo, da dobimo testo kot za kruh ali pa pšenično meso pripravite iz kupljenega glutena v prahu

Soja

Soja

12.03.2007 | Avtor: Ica Krebar

Soja, čudež, ki ga premalo poznamo, saj iz nobene rastline ne moremo pripraviti toliko različnih stvari kot iz soje. Obstaja ogromno vrst, mi pa poznamo predvsem rumeno, zeleno, črno in rdečo sojo.

Stročnice

Stročnice

12.02.2007 | Avtor: | Ica Krebar

Fižol, grah, leča, bob, soja in čičerika vsebujejo veliko ogljikovih hidratov in beljakovin. Zato jih prištevamo med zelenjavo, ki je glede hranljivih snovi najbogatejša.

Ajda, ječmen, oves, rž, koruza

Ajda, ječmen, oves, rž, koruza

24.04.2020 | Avtor: Ica Krebar

Ajda po izvoru ni prava žitarica, ampak spada med zeljnarice, njeno trirobo zrno pa uporabljamo za moko, peko kruha, za dodatek drugim žitom, za pripravo žgancev in kot ajdovo kašo.

Krvavica

Krvavica

19.08.2011 | Avtor: Tomaž Petauer

Kadar pridejo na mizo mesne jedi in se med gosti znajde kak vegetarijanec, mu je seveda treba ponuditi kaj drugega. Najelegantnejša možnost je vsekakor vegetarijanska imitacija običajne jedi.

Sojin sir - tofu, sejtan, riž, žita

Sojin sir - tofu, sejtan, riž, žita

12.11.2006 | Avtor: Ica Krebar

V zamenjavo za meso imate sojin sir, tofu. Sojin sir je v kuhinji polnovreden nadomestek belega mesa. Lahko ga kuhate, pečete, pražite, miksate in delate iz njega razne namaze in prelive.

O Martinovanju in Zahvalnem dnevu

O Martinovanju in Zahvalnem dnevu

03.11.2017 | Avtor: Tomaž Petauer

Od kod ta običaj?

Izvira iz davnih poganskih slavij ob pobiranju pridelka, krščanstvo pa ga je prikrojilo malo po svoje, tako kot še marsikateri poganski običaj.

Trije beli strupi: bela sol, bela moka, beli sladkor

Trije beli strupi: bela sol, bela moka, beli sladkor

23.03.2017 | Avtor: Ica Krebar

Prvi korak in sprememba v kuhinji naj bo v tem, da iz nje odstranimo tri bele strupe: belo sol, belo moko, beli sladkor. Zakaj?

Sarma

Sarma

09.07.2011 | Avtor: Tomaž Petauer

Sarma je ena mojih najljubših jedi. Kadar jo skuham, jo jem ves dan, četudi nič drugega. Ta sarmina »dieta« očitno ne obremenjuje mojega sicer občutljivega želodca, ampak deluje nanj blagodejno.

« prva  « nazaj  9 10 11 [12] 13 14  naprej »  zadnja »
Grenko sladka mikropoezija
Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Uspeh je nenehno uresničevanje vsega, kar ste želeli postati in delati.

(Ron Jenson)